De nominaties van 2021 zijn nog niet bekend. Deze worden in oktober bekend gemaakt.  

Bekijk hieronder de genomineerde artikelen van 2020:

Categorie 0-3 jaar

MIJN MEENEEM KINDERDAGVERBLIJF

Leverancier: Playmobil

Ook thuis kun je nog samenspelen met je vriendjes van het kinderdagverblijf met deze Playmobil set. Ga lekker schommelen, draai een rondje in de carrousel of zoef van de glijbaan af. In elk hoekje kun je weer iets anders doen. En handig: de complete inhoud past in het koffertje zodat je je spullen netjes kunt bewaren.

Mening van gebruikers:

“Het is geschikt voor jongens en voor meisjes”

“Past bij de leefwereld van kinderen door fantasie te gebruiken”

JOUÉCO - TANDARTS SPEELSET IN TAS

Leverancier: Jouéco

Naar de tandarts gaan spannend? Niet met deze houten speelset! Bij dit speelgoed ben jij namelijk degene die het gebit poetst, onderzoekt en behandelt. Moet er een tand gewisseld worden of zit er een rotte tussen? Geen probleem, je trekt ‘m er zo uit met de tang! In de doos vind je verder: een tandenborstel, tandpasta, pincet, spuitje, spiegeltje, tandartshaakje, tandartsmasker en een gebit waar de tanden in én uit kunnen.

Mening van gebruikers:

“Makkelijk om mee te spelen, het is herkenbaar” 

MY FIRST CARRERA RC RACER

Leverancier: Carrera

Houd jij van racen? Dan is My First Carrera RC Racer echt iets voor jou! Door de handige stuurzender kun je de auto zelf besturen. Voor- en achteruit, links of rechts afslaan: jij bepaalt. Gaat het mis? Geen probleem, de auto kan tegen een stootje. De lichten en geluidjes maken het extra leuk! De auto kan een snelheid van vijf kilometer per uur halen.

Mening van gebruikers:

“Reageert goed op de besturing”

“Erg licht, hierdoor makkelijk mee te nemen”

Categorie 4-6 jaar

Categorie 4-6 jaar

AQUA GELZ DELUXE PLAY SET

Leverancier: Euro Toys Europe B.V.

Met de Aqua Gelz kun je 3D fi guurtjes maken. Los de Aqua Gelz oplossing op in een bak en kies dan een mal. Vul die met een van de kleuren en versier het figuurtje met een mond, of iets anders leuks. Doop dan de mal in de oplossing. Daarna is je figuurtje klaar en kun je hem eruit halen. Het lijkt wel magie!

Mening van gebruikers: 

“Aantrekkelijke presentatie”

“Bijzonder, het is een keer wat anders”

“Zelf creatief aan de slag”

BOSCH WERKBANK

Leverancier: Klein Toys

Zagen, timmeren, meten; met deze werkbank van Bosch kun je elke klus aan. Met maar liefst 82 onderdelen kun je alles maken wat je maar bedenkt. Er zit een leuk spijkerspel op het werkblad en een bankschroef. Ook horen er handige opbergdozen bij, om je schroevendraaier, tang, vijl, hamer en zaag op te ruimen.

Mening van gebruikers: 

“Samen spelen gaat heel goed”

“De werkbank lijkt net echt” 

“Kinderen kunnen draaien met de schroevendraaier”

KIDS GLOBE VERKEERSKLEED MET LED VERKEERSLICHTEN

Leverancier: Van Manen

Naar links, de hoek om, en nu gas geven. Oh nee, remmen! Het stoplicht staat op rood! Met dit speelkleed met echt werkende stoplichten, wordt spelen met auto’s nog leuker. Na acht seconden springen de stoplichten weer op groen en kun je weer verder rijden. Tien stoplichten vind je op het kleed. Welke route neem jij?

Mening van gebruikers:

“De werkende verkeerslichten nodigen uit tot gevarieerd spel”

“Zacht kleed en leuke lichteffecten” 

DE WIELEN VAN DE BUS

Leverancier: Goliath

Ken jij het liedje ‘De wielen van de bus’? Dan vind je dit vast een leuk spel. De bus speelt het bekende liedje, terwijl jij een rondje ermee rijdt. Bij de bushalte zegt de bus welk onderdeel je moet zoeken. Zijn het de ruitenwissers, de deuren of de wielen? Als je het goede kaartje omdraait, mag je hem houden. Volgende!

Mening van gebruikers: 

“Leuke muziek”

“Ziet er leuk en uitnodigend uit”

“Je kan het met z’n tweeën (of meer) doen”

MAXI STRIJKKRALEN

Leverancier: Hama

Maak de mooiste werkjes met Maxi Strijkkralen. Deze strijkkralen zijn net een maatje groter, zodat je ze makkelijker kunt pakken. Zo kun je ze goed op het strijkkralenplankje
zetten en mooie patronen maken. Even strijken met een strijkpapiertje ertussen en de kralen smelten aan elkaar. In deze bak zitten twee bordjes en meer dan 400 kralen. Goed voor urenlang speelplezier, terwijl je ondertussen kleuren kunt leren en handigheid met je vingers oefent.

Mening van gebruikers:

“Leuke kleuren”

“Leuke voorbeelden erbij”

“Grote kralen dat voor kleuters makkelijker werkt”

Categorie 7-9 jaar

Categorie 7-9 jaar

L.O.L. SURPRISE OMG DOLLS

Leverancier: MGA

De L.O.L. Surprise OMG Dolls zijn de grote zussen van de populaire L.O.L. Surprise! karakters. De zusjes zijn echte diva’s. Ze zien er prachtig uit en kunnen bewegen. In de doos zitten twintig verrassingen, waaronder een mooie outfit, schoenen, een haarborstel, een poppenstandaard en nog veel meer. Haar hippe kleding kun je bewaren in mooie kledingzakken en haar schoenen zitten in een eigen schoenendoos. Handig: de verpakking kun je opnieuw gebruiken om mee te spelen.

Mening van gebruikers: 

“Leuke verrassingen in de doos”

“Vrolijke verpakking”

“De poppen hebben mooi haar en het haar kan gekamd worden”

JELLE’S MARBLE LEAGUE KNIKKERBAAN

Leverancier: Quercetti

Knikkers die tegen elkaar racen op de vetste knikkerbanen. Dat is waar Jelle miljoenen likes mee krijgt op zijn YouTube kanaal Jelle’s Marble Runs. Nu kun jij net zulke fantastische banen bouwen als deze knikkerkoning, want Jelle heeft deze knikkerbaan mee helpen ontwerpen. In de doos vind je onderdelen om twee knikkerracebanen te maken. Er zitten loopings in, drop-offs en unieke start- en finish stukken. Ook zitten er vier teams uit de Marble League serie bij. Met maar liefst twaalf meter aan baandelen kun je elke knikkerracebaan uit je dromen bouwen.

Mening van gebruikers:

“Je kan twee banen maken en deze tegelijk starten”

“Je kan wedstrijdjes spelen” 

NERF – ULTRA ONE BLASTER

Leverancier: Hasbro

Met deze stoere Nerf Ultra One blaster word jij een echte strijder! Deze supersterke blaster werkt met Nerf Ultra-darts. Dit zijn de verst vliegende Nerf darts ooit. Ze schieten tot wel 36 meter door de lucht! Zet de motor van de Nerf Ultra One blaster aan en haal de trekker over om je dart af te vuren. In de trommel passen 25 darts, die worden standaard meegeleverd. Je kunt er dus mega veel afvuren voordat je weer hoeft te herladen. Ook heeft de blaster een extra opbergruimte zodat je altijd extra vuurkracht bij de hand hebt.

Mening van gebruikers:

“Schiet heel goed en ver” 

“Hij is elektrisch”

“Hij schiet heel snel achter elkaar en hebt ook veel reservepijltjes” 

STUFF-A-LOONS MAKER STATION

Leverancier: Boti

Ballonnen horen bij een feestje. En met Stuff-A-Loons Maker Station, kun je het feestje nóg leuker maken. Je kunt de ballonnen namelijk heel simpel vullen met wat jij maar wilt. Denk bijvoorbeeld aan confetti. Blaas de ballon dan op, sluit hem af en versier hem met glitters. Je kunt er een maken voor een speciale gebeurtenis, een verjaardag, feestdag of gewoon, omdat het leuk is. Er zijn verschillende navullingen verkrijgbaar zodat geen enkele ballon hetzelfde hoeft te zijn.

Mening van gebruikers:

“Leuk en vernieuwend”

“Leuk voor bijvoorbeeld verjaardagen”

“Het is uitdagend”

“Heel veel dingen voor in de ballonnen, waardoor je veel kan variëren”

RAINBOCORNS SERIE 2

Leverancier: Zuru

Je krijgt meteen zin om dit gigantische verrassingsei te openen als je het ziet. Welke van de dertien verschillende  eenhoornknuffels ga jij vinden? Er is een lamacorn, pandacorn, unicorn en zelfs een zeldzame flamingocorn. Allemaal hebben ze een hart op hun buik dat je kunt  veranderen door erover te wrijven. Zo onthul je waar jouw Rainbocorn van houdt. In het ei vind je nog meer verrassingen zoals stickers en kleverige Rainbocorn poep. Er zit zelfs een klein verrassingsei in met een boo-boocorn, die je op een potlood kunt zetten. Genoeg te ontdekken en te verzamelen dus!

Mening van gebruikers:

“Er zit leuk slijm bij dat lekker voelt”

“Er zit een klein beestje bij” 

“Ruikt héél lekker en is zacht”

EKINIA

Leverancier: Splash Toys

Welkom in de betoverende wereld van Ekinia! Open je verrassingsbox, verzorg je paard en verander de outfit met leuke extra’s; schoenen, vleugels of hoofdstel. Ontdek haar magische geheim: heeft het paard een tattoo of manen die van kleur veranderen? Geven de spulletjes licht in het donker? Er zijn twaalf verschillende Ekinia paarden te verzamelen met  verschillende karakters: Vuur, Aarde, Lucht, Water.

Mening van gebruikers:

“Veel leuke details”

“Er zitten leuke, kleine accessoires bij”

“Je kan de haren van het paard kammen”

Categorie 10-14 jaar

Categorie 10-14 jaar

OMNI-X

Leverancier: Nikko

Met deze op afstand bestuurbare auto kun je fantastisch driften! Dat komt doordat hij een dubbele 4×4 aangedreven motor heeft. De dubbele wielen maken het mogelijk opzij te slippen, maar je kunt ook 360 graden rondjes maken. Hij racet met een snelheid van ruim 14 km per uur! De auto wordt geleverd met een oplaadbare accu, die ook met USB op te laden is, en batterijen voor de zender. Dus je kunt meteen wegscheuren. Door de unieke Multi-Band frequentie kan je met tien verschillende vrienden tegelijk rijden, zonder storingen. De Omni-X is dé R/C Driftkoning!

Mening van gebruikers:

“De Nikko Omni-X rijdt en beweegt goed”

“Hij kan ook goed driften”

“Hij rijdt super snel”

COOL MAKER HOLLYWOOD HAIR EXTENSION MAKER

Leverancier: Spinmaster

Met deze studio verzin en maak je je eigen hair extensions. Het zijn twaalf stuks die je echt kunt dragen en stylen. Je ontwerp maak je met bijbehorende stiften op een haarlint. Die laad je op in de Hollywood Hair Extension Maker. Op magische wijze komt daar een superleuke hair extension uit! Met de warmteloze krultang en twee hulpstukken ontwerp je allerlei haarstijlen waarmee je zo voor de camera kunt  verschijnen. Vul de spuitfl es met water en spuit strakke krullen, een strandlook, Hollywood-krullen of juist een rechte look. Klaar? Berg alles op in de onderkant van de machine.

Mening van gebruikers: 

“Het is leuk om te doen en het staat erg leuk”

“De extensions lijken op echt haar”

“Je kan meerdere extensions maken”

POWER TREADS

Leverancier: Eldohm

Zet jouw voertuig in elkaar en bouw de coolste baan met Power Treads! Kies je eigen terrein, laat je Power Tread bijvoorbeeld door de kamer of door de tuin gaan. Bouw obstakels waar hij overheen en onderdoor gaat. Hoe cool is het niet om je eigen kettingreactie baan te maken? Gebruik de hulpstukken zodat het nog uitdagender wordt. Met de glow
in the dark stickers kun je je baan zelfs in het donker gebruiken!

Mening van gebruikers: 

“Simpel en leuk”

“Leuk om zelf banen te maken, het is ook makkelijk om te doen”

X-SHOT WATERPISTOOL FAST-FILL

Leverancier: Zuru

De X-Shot Fast-Fill is de snelst vullende waterblaster ooit gemaakt. In een seconde kun je dit waterpistool bijvullen en meteen weer schieten. Handig, zo ben je veel sneller klaar met vullen dan je tegenstanders.  Onderdompelen, vullen en dichten met de slimme sluiting. Tot wel tien meter ver spuit je iedereen nat!

Mening van gebruikers: 

“Hij schiet 10 meter ver en met veel water”

“Hij is erg licht”

“Makkelijk om mee te spelen”

Categorie 15+ jaar

Categorie 15+ jaar

JACHTSEIZOEN HET BORDSPEL

Leverancier: JustGames

Ken je de YouTube-serie Jachtseizoen?
Dat is nu ook te spelen als bordspel. Het is een superspannend spel waarbij je als een team moet samenwerken om de locatie van de voortvluchtige te vinden. Verdeel de taken in je team en beslis wie de StukTV-bus gaat besturen, de drone bemachtigt of als jager de straten opgaat. Iedere tien minuten krijgt je team de locatie van de voortvluchtige door, maar let op: na vier uur ontkomt hij en hebben jij en je team verloren! Of zijn jullie hem te slim af…?

Mening van gebruikers: 

“Makkelijk om op te ruimen”

“Het spel zit goed in elkaar”

“Het is een soort politie en boefje in een spel en dat is erg leuk”

“Het spel is in het Nederlands”

RELATIVE INSANITY

Leverancier: Megableu

Relative Insanity is een grappig kaartspel dat je met de hele familie kunt doen. Als speler lees je een situatiekaart voor, met daarop een gebeurtenis die bijna iedereen wel herkent. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Toen mijn broer zijn pasgeboren baby kwam voorstellen aan de familie, riep oma plots…’ De rest van de spelers moet de zin aanvullen. Degene die de kaart heeft voorgelezen kiest het grappigste antwoord. Die speler krijgt een punt. Lachen gegarandeerd!

Mening van gebruikers:

“Je kan er lang mee spelen”

“Het spel maakt je aan het lachen”

“Makkelijk om het spel snel te begrijpen”

Vrijdag 23 oktober worden de winnaars bekend gemaakt!