Het Béste Speelgoed van Nederland® is begonnen!

De zoektocht naar Het Béste Speelgoed van Nederland® is begonnen! Dit nieuwe initiatief werd dit jaar tijdens de Spielwarenmesse in Neurenberg gelanceerd.

Nieuw platform

Voor ouders, maar ook andere familieleden, wordt het steeds moeilijker om een keuze te maken welk speelgoed zij willen kopen voor hun kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes of… zichzelf. Daarom gaat het platform Het Béste Speelgoed van Nederland helpen om meer duidelijkheid te geven en een zo breed mogelijk advies aan te bieden welk speelgoed voor wie het beste is. Criteria als leeftijd, educatie, ontwikkeling, plezier, samenspelen, verantwoord spelen, veiligheid en beweging spelen hierbij allemaal een belangrijke rol. Dit gaat verder dan alleen de kwalificatie ‘geschikt voor’.

De gebruiker kiest

Wat Het Béste Speelgoed van Nederland uniek maakt, is dat de gebruiker kiest wat het beste speelgoed is. Zij krijgen bij het selecteren van het speelgoed de grootste rol. De jury voor de nominaties is hierdoor 100% objectief. De winnaars worden door vakspecialisten uit de speelgoedmarkt gekozen.
Het speelgoed wordt onderverdeeld in zeven categorieën: baby 0-1 jaar, peuter 2-3 jaar, kleuter 4-6 jaar, schoolkind 7-9 jaar, tiener 10-15 jaar, jong volwassenen 16-18 jaar en volwassenen 18+ jaar.

Deelnemers

Alle speelgoedleveranciers kunnen meedoen aan de zoektocht naar Het Béste Speelgoed van Nederland: dit zijn merk-leveranciers, private-label leveranciers, producenten, productontwikkelaars en importeurs. Hierdoor is de animo om mee te doen aan de nieuwe verkiezing zeer groot.
De verkiezing wordt vanuit de fysieke retail ook volop ondersteund. De grote ketens uit de speelgoedbranche zijn al aangesloten en zullen Het Béste Speelgoed van Nederland breed uitdragen in hun fysieke winkels.

Finaledag

Dit najaar is er een Finaledag waar de genomineerde artikelen bekend worden gemaakt en de vakjury de winnaars kiest. Zowel kinderen als de leveranciers en deelnemende retailers zullen aanwezig zijn op deze dag. Naar verwachting is de Finaledag volop in de landelijke media terug te zien.

Organisatie

De organisatie ligt in handen van Het Béste Speelgoed van Nederland in samenwerking met de krant Kidsweek. Hier zal in augustus een campagne komen in deze krant over Het Béste Speelgoed van Nederland, met een oplage van 420.000 exemplaren. Daarnaast is er ook een samenwerking met het Spellenspektakel en Speelgoedfestival in Utrecht, de grootste spellenbeurs van Nederland, en Uitgeverij Babybladen, distributeur van onder andere de Woezel en Pip Zwangerschapskoffer.
Al deze partners staan heel dicht bij de gebruikers, de uiteindelijke jury in deze verkiezing.